Sigurd Dragedræber
Fortællingen om en Nordisk Sagnhelt
En vikinge & Middelalderdukketeater forestilling for børn fra 3-9 år, -eller som familieforestilling
Dukketeater forestillingen om SigurdDragedræber er en drabelig vikinge- og middelalderfortælling om at holde fast i den man er og om at turde kaste sig ud i livet – selv i modgang.
Dukkeføreren Jane tager publikum med på en eventyrlig rejse tilbage i tiden.
På markedspladsen møder de konen Ingeborg, der fortæller sagnet om Sigurd
Dragedræber. Her får sagnet liv, kød og blod gennem dukkerne Eskil, Strit og Strå, Regin og den grusomme drageorm Fafner.
Dukketeater fortællingen Sigurd Dragedræber er inspireret af det ældgamle nordiske heltesagn om Sigurd Fafnersbane og Sigurd-kvadet.
Opleve hvordan det var at være barn i vikingetiden eller middelalderen og hvilke
fortællinger og anekdoter der florerede på datidens markeder og folkesjæl.
"Eventyr giver ikke barnet dets første idé om bussemænd. Hvad eventyret giver barnet, er den første klare forestilling om, at det er muligt at besejre bussemanden. Barnet har kendt til dragen, fra det øjeblik det udviklede fantasi; hvad eventyret giver barnet, er en Sigurd og en Skt. Jørgen til at besejre dragen"
G.K. Chesterton
Målgruppe: 3-9 år. Eller som familieforestilling
Varighed: ca. 25 minutter.
Kan spilles ude eller inde.
Kræver ingen strøm eller mørklægning.
Medvirkende Jane Hyldgaard og 5 dukker
Pris: 3.500 kr. inkl. moms og transport øst for Storebælt.
Kan bookes på hello@dukkeriget.dk
RABAT ved booking af flere forestillinger.
Ideel til vikinge- & middelalderfestivaler og markeder. Biblioteker og museer. Børnehaver, 0. og 1. klasser. Sommerfester, eller til en festlig start eller afslutning på en sæson.
“Sigurd Dragedræber” som historisk formidling
Når I booker dukketeater, som historisk formidling, får I levende historiefortælling, så I let og sjovt kan formidle historiske begivenheder og omstændigheder. Det hjælper børn med at forstå dem selv og det
de er rundet af.
Når børn ser og oplever dukketeater som historisk formidling, oplever de et fællesskab og en samhørighed med hvad er og var. De får en dybere forståelse og indsigt af dem selv, deres forfædre og mødre. Hvad man troede på, hvordan de levede og hvad de oplevede.
Dukketeater giver historien et magisk og særligt tvist, der fanger børnene, fordi det er i et legende univers alle børn genkender. Så historien bliver pludselig levende og udspiller sig for øjnene af dem.
LÆS MERE OM DUKKETEATER SOM HISTORISK FORMIDLING HER
“Sigurd Dragedræber” som pædagogisk redskab
Alle børn kender det; “jeg tør ikke!”. At blive konfronteret med ikke at turde.
At holde sig selv tilbage fra noget man virkelig gerne vil, fordi man ikke tør. Og nøj, det trækker tænder ud, kan skabe jalousi, vrede eller man kan blive så ked, flov og gøre sig lille.
Hvordan lærer man så at turde uden at knække halsen eller miste sig selv?
Handler det om mod, er man en helt, når man er overmodig? Eller hvornår er man egentlig en helt? Hvad er en helt? Og må man så aldrig fejle? Tør en helt alt hvad de sætter sig for?
At håndtere at turde eller ikke turde kan være svært, forvirrende og smertefuldt..
Så kom med ind i dukketeater træningscentret for følelser,
Her hjælper vi børn med at forstå helte-musklen, så de ikke bliver handlingslammet.
De skal lære den at kende.
Her kan børn lære at være med alle følelser.
LÆS MERE OM DUKKETEATER SOM PÆDAGOGISK REDSKAB HER
Pædagogisk Dukketeater giver redskaber til konfliktløsning og forståelse
Forestillingens karakterer og handlinger foregår omkring en konfliktløsning, som udspilles og løses. Så når børnene ser og oplever teaterdukkerne være i forskellige konflikter, både med sig selv, andre og de omstændigheder de er i og skal løse, vil børnene opleve det sammen med teaterdukke karakterer, fordi det foregår her og nu. Vi er i samme rum, trækker vejret sammen og mærker hinandens varme og reaktioner. Det betyder, at børnene får et spejl de kan spejle sig i, det sår frø til forståelse og nye måder at tackle og handle konflikter på i fremtiden, hvis I fortsat taler om, leger, og forholder børnene til de tematikker, der var i dukketeaterforestillingen.