DERFOR DukkeRigets dukketeater som historisk formidling


Hvad får I ud af dukketeater med DukkeRiget, som museum, bibliotek, forening eller institution?


Når I booker dukketeater, som historisk formidling, får I levende historiefortælling, så I let og sjovt kan formidle historiske begivenheder og omstændigheder. Det hjælper børn med at forstå dem selv og det de er rundet af.


Når børn ser og oplever dukketeater som historisk formidling, oplever de et fællesskab og en samhørighed med hvad er og var. De får en dybere forståelse og indsigt af dem selv, deres forfædre og mødre. Hvad man troede på, hvordan de levede og hvad de oplevede.


Dukketeater som historisk formidling, er en helt unik måde at formidle historien for børn, da dukketeater taler til børnenes sanser, følelser, legende sind og indlevelse. Det gør, at historien åbnes op for børnene og de kan leve sig ind i den.


Dukketeater giver historien et magisk og særligt tvist, der fanger børnene, fordi det er i et legende univers alle børn genkender. Så historien bliver pludselig levende og udspiller sig for øjnene af dem.


Dukketeater som historisk formidling giver børn en sjov og et unikt indblik i datidens vingesus, – her kan de opleve, fra første række, hvilke historier og anekdoter, der florerede på datidens markedspladser, i stuer, hytter og i folkesjælen. Det giver dem indblik og dermed forståelse af livet før dem. Det gør dem klogere på sig selv
og deres verden.


Vi tager børnene med på en eventyrlig rejse tilbage til fortiden,

hvor de får et unikt indblik i datidens levede liv. Børn elsker historier fra gamle dage, når de er nærværende, legende og vedkommende.

Dukketeater er en stund og et øjeblik, hvor hverdagen sættes på hold og hvor børnene får pause fra alt der normalt foregår omkring dem. Her er der ingen krav, her står tiden stille og for en stund slippes alt der normalt er på spil. Alle sanser skærpes og rummet fyldes med forventninger uden krav. Vi er bare sammen om en god historie, der kan hjælpe os på vej i livet. Her får børnene næring til fantasien og livsglæden. Det skaber fællesskaber og samhørighed. De får oplevelser sammen, de kan dele, lege og fortælle om sidenhen.

 

DukkeRiget giver børn og barnlige sjæle en oplevelse af, hvordan det var at være barn i fortiden, vikingetiden, middelalderen og op gennem vores fælles historie.


Og hvilke historier og anekdoter der florerede
i datidens og i folkesjælen.