1 Dags sjov og effektiv grundkursus: 

Sokkedukken – børnenes ven og hjælper.

 

Lær hvordan børn kan styrke deres sprog, styrke deres relationer, få nye relationer og få redskaber til at håndtere deres følelser gennem egne sokkedukker. 

 

Lær hvordan børn gennem sokkedukken kan lege, afmystificere, eksperimentere og afprøve det, de oplever som stort, uoverskuelig eller svært.

 

Børns egne sokkedukker er eminente til at hjælpe og være børnenes venner.

Få viden og hands on om hvordan du let, sjovt og effektivt kan hjælpe dine børn ved hjælp af sokkedukker – de selv laver. 

Når vi lader børn lave og lege med egne sokkedukker, hjælper sokkedukken børnene med at forstå og bearbejde dagligdagen.

Kreativitet, fantasi og leg er udgangspunktet 

Når børn selv skaber deres sokkedukke, vokser deres motivation, indre livsglæde og kraft. Du lærer på kurset hvordan du kan skabe rum og plads til det. 

Trin for trin lærer du: 

Hvilke 3 muligheder der er smart at åbne sokkedukke værkstedet med, som motiverer børnene og skaber en anderledes stemning end “normalen”. Og hvorfor det er så vigtigt. 

Hvordan du hjælper børn med at lave deres egen sokkedukke, så du samtidig giver dem nye erkendelser i mødet med materialer, og hvordan de får skabt en personlig sokkedukke. 

Hvordan du griber børnenes filosofiske spørgsmål og tanker – for de vil komme. Hvordan du kan åbne op for mere fra deres indre verden og give flere nye erkendelser. Både for dig og dem. 

Hvordan du strukturerer dit sokkedukkeværksted for børn og tager din nye viden om “hvordan laver man sokkedukker med børn” – og gør det ude i virkeligheden, -uden du overmandes af kreativ kaos og børn der løber til og fra toilettet. Eller du selv har glemt det halve. 

Hvordan du kan tilgodese alle børn når de laver egne sokkedukker, -så ingen bryder sammen, eller begynder at lege slyngdukke med sokken. 

Hvordan du guider børnene i at lave en æske sokkedukken kan bo i. Hvorfor det er en del af sokkedukke-teknikken og hvilken forskel det gør for sokkedukken og børnene.

Hvordan du kan guider børnene i at bruge og lege med deres egen sokkedukke, så sokkedukken kan blive deres ven og hjælper, både når det er svært og når livet er en fest. 

Oplev, hvordan børns sprog ikke er en hindring. Men at de bruger deres krop og deres dukker som udtryksmiddel. Det kan noget!

Praktisk information: 

Kurset afholdes tirsdag den 28. Marts 2023 

Kl. 9.30-15.00. 

Der vil være kaffe, te og lidt snacks i løbet af dagen. 

Medbring selv frokost og drikkeflaske. 

Medbring dine yndlings skriveredskaber i flere farver og blok. 

Medbring også et liggeunderlag og et tæppe. 

Der er plads til 12 deltagere. 

Adresse: Køgevej 41, 4100 Ringsted. (Ringsted Museum) 

Prisen: 997 kr. inkl. moms og materialer 

Dagen er et mix mellem teori og praksis. 

Betalingen er bindende for deltageren og kursus beløbet tilbagebetales ikke ved manglende deltagelse, sygdom eller lignende. Det er dog helt i orden at give pladsen til en kollega i sådanne tilfælde.

Hvis kurset skulle blive aflyst af DukkeRiget ved Jane Hyldgaard, får køber det fulde indbetalte beløb retur. Eller dagen kan erstattes af en ny dato, efter nærmere aftale.

 

HVEM ER KURSET FOR?
Dette kursus er til dig der er pædagog, pædagogmedhjælper, pædagogisk assistent eller
studerende. Til dig der arbejder med børn i din dagligdag.
Måske du arbejder med vuggestuebørn, børnehavebørn, i SFO eller O. eller 1. Klasse.

 

KAN JEG VÆRE MED SELVOM JEG ALDRIG HAR ARBEJDE MED SOKKEDUKKER FØR?

Ja, selvfølgelig kan du det. Du kan endda være med hvis du syntes du har 7 tommelfingre
og ser dig selv som ”slet ikke kreativ”

 

HVAD SKAL JEG GØRE HVIS JEG HAR SPØRGSMÅL?

Du sender en mail til hello@dukkeriget.dk med ALLE de spørgsmål du har.

Så vender jeg hurtigst muligt tilbage til dig.

 

 

 

 

 

 

Underviser og kursusansvarlig
JANE HYLDGAARD

Jane Hyldgaard er dramapædagog, dukkespiller, dukkemager og medforfatter til
bogen: “Fortælleværksted.Kreativt sprogarbejde med børn” Har firmaet Dukkeriget.
Jane er en erfaren dramapædagog, pædagog og dukkespiller, der har specialiseret sig i at
hjælpe børn med at styrke deres selvværd, specielt de stille og forsigtige børn gennem dukker og dukketeater. Mange børn kan ofte have svært ved at udtrykke sig verbalt, men gennem dukker, et legende univers og kreative aktiviteter kan de få mulighed for at udtrykke deres følelser og tanker på en sjov og engagerende måde. Jane er dedikeret til at skabe et trygt og støttende miljø, hvor børnene kan udforske deres kreativitet og selvudtryk, og hjælpe dem med at få øget selvværdet.

 

Jane har specialiseret sig i at bruge dukketeater og dukker som pædagogisk og formidlende redskab, og med sine mange års erfaringer, uddannelser og efteruddannelser skabt en metode til at hjælpe børn ideres følelsesmæssige udvikling og med at åbne op for børns magi, glæde og power, så de stråler og føler sig set, mødt og hørt. Hun holder kurser og workshops for pædagogisk personale, der ønsker at lære at bruge dukker i deres arbejde med børn. Jane’s kurser dækker en bred vifte af emner, fra grundlæggende dukke- og dukketeater teknikker til metoder til at bruge dukker og dukketeater som et pædagogisk og formidlende redskab. Hun har en passion for at dele sin viden og erfaring med andre, og er dedikeret til at hjælpe pædagogisk personale med at skabe kreative og engagerede læringsmiljøer for børnene.

Deltag på begge kurser og få 10% RABAT

“Sokkedukken – en hjælper i din pædagogiske dagligdag med børn” 

“Sokkedukken – børnenes ven og hjælper” 

Læs mere om “Sokkedukken – en hjælper i din pædagogiske dagligdag med børn” 

 

 

Tilmelding

Tilmeld dig via mail:

hello@dukkeriget.dk